logoGCNA
================================================== ================================================== -->

Homeopatische Detox Therapie - HDTHomeopatische Detox Therapie. HDT. Homeopathische Detox Therapie (HDT) is een revolutionaire manier om gezondheidsproblemen aan te pakken. De therapie is gericht op het opheffen van blokkades. Hierdoor komt het herstelproces tot op celniveau op gang. Met homeopathische middelen, voedingssupplementen en een voedingsadvies worden in het lichaam opgeslagen stoffen die belastend zijn, beter afgevoerd. Orgaanfuncties worden hersteld, zodat gezondheidsproblemen verminderen of uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen.

Vage klachten en symptomen van ernstige chronische ziekten zoals AD(H)D, epilepsie, astma, eczeem, PMS, depressie, hoge bloeddruk, migraine, fibromyalgie, autisme, Lyme, diabetes type I en II kunnen met HDT behandeld worden en sterk verbeteren. Ook acute en chronische gevolgen van vaccinaties zijn goed behandelbaar.

Regina verteld: ‘In het eerste consult inventariseer ik eerst alle klachten en maak ik altijd een tijdlijn. Van hoe verliep de zwangerschap van de moeder, hoe was de geboorte tot, hoe gaat het nu? Al voor de geboorte komt een mens in aanraking met stoffen die schadelijk zijn voor het lichaam en dat proces gaat het hele leven door. Meestal kan het lichaam dit zelf oplossen, maar soms kan het lichaam deze stoffen niet meer zelf afvoeren. En dan heeft het lichaam een zetje nodig.

‘Bij het behandelen van mijn patiënten kan ik verschillende tools inzetten .
Afhankelijk van de hulpvraag van de patiënt zet ik een of meerdere van deze middelen in.

1 - Isopathie

HDT heeft als doel ons lichaam te ontgiften, balanceren en herstellen. Bij de juiste toepassing is de behandeling extreem zacht en biedt deze een snel en blijvend herstel. ‘We verwijderen schadelijke stoffen uit het lichaam, met dezelfde stoffen, maar dan verwerkt in een homeopathisch middel. B.v. iemand heeft een aantal keer antibiotica gehad dan kunnen we de restverschijnselen die na gebruik zijn blijven hangen met het homeopatisch middel verder het lichaam uitwerken. Dit gebeurt volgens een speciaal trapgewijs verdunningsproces met behulp van een potentiërende kracht bereid, diel potenties worden genoemd.

2 - Homeopathie

Homeopathie is gebaseerd op het similia-principe Dat komt van similia similibus curentur ofwel: men geneze het gelijke door het gelijkende. Ook binnen de reguliere geneeskunde wordt het similia-principe toegepast: de zogenaamde paradoxale reacties op geneesmiddelen en het reboundeffect. In het dagelijks leven kennen we voorbeelden van het similia-principe: koffie maakt je voor korte tijd energiek en helder (primaire reactie), maar na verloop van tijd wordt je juist slaperiger (secundaire reactie) en is er een nieuwe koffiepauze nodig. Vanuit een homeopathische benadering kan dan bij mensen met inslaapproblemen het middel Coffea worden voorgeschreven. Een ander voorbeeld is het snijden van een ui. Vaak krijgt men dan brandende en tranende ogen. Bij een allergie waarbij brandende en tranende ogen opspelen, kan de ui (Allium cepa) juist weer de oplossing zijn. De methode gaat dan uit van het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

3 - Miasmatische behandeling.

De overerfde energetische blauwdrukken vanuit het voorgeslacht van de patiënt, oftewel de erfelijke belasting.

4 - Balansmaatregelen.

Homeopathische middelen kunnen het lichaam weer in balans brengen en kunnen het natuurlijk zelfgenezend vermogen (de weerstand), stimuleren wat leidt naar herstel. Er wordt gebruikgemaakt van twee groepen homeopathische middelen. Dat zijn middelen die bepaalde orgaansystemen ondersteunen bijvoorbeeld chelidonium voor ondersteuning van de lever, plus lichaamseigen substanties zoals het hormoon progesteron om de hormoonbalans te ondersteunen.

5 - Voedingssupplementen.

Dit zijn producten die dienen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Deze orthomoleculaire supplementen verminderen de ernst van de ontgiftings-reacties die je als patiënt kunt ervaren. Daarom is het essentieel om het lichaam de juiste suppletie te bieden in het proces. De meest gangbare mineralen zijn zink, calcium, magnesium en de vitamine C (ook de vet-oplosbare vorm.)

6 - Voeding en levensstijl.

Niet alleen voeding heeft een groot effect op onze gezondheid, onze gemoedstoestand draagt ook voor een groot deel bij aan onze geestelijke gesteldheid. Veel mensen kunnen baat hebben bij stress verlagende activiteiten zoals meditatie en yoga. Ook beweging is een belangrijk element wat bijdraagt aan een betere gezondheid.. Door beweging gaat de boel weer stromen wat bijdraagt aan het ontgiftingsproces.

Moderne ziekten.

Vervelende bijwerkingen van medicijnen kunnen er de oorzaak van zijn dat je niet meer naar een betere gezondheid komt. Daarom is het van belang om te weten wat iemand in de loop van zijn leven heeft geslikt. Wat ook heel belangrijk is, sinds wanneer de klachten zijn ontstaan. Dit kan de aanleiding zijn om daarmee te beginnen.

Een aantal voorbeelden die we vaak tegenkomen zijn de bijwerkingen van de volgende medicijnen:

Corticosteroïden o.a. Prednison). Patienten herstellen nooit meer echt en zijn/blijven vermoeid omdat de medicatie de bijnieren heeft beschadigd. Naast de vermoeidheid krijgt men ook vaak last van ontstekingen wat erop wijst dat het immuunsysteem niet meer goed werkt.

Omeprazol. Dit medicijn zorgt ervoor dat de maag minder zuur aanmaakt, maar als bijwerking heeft dat de lever ontstoken raakt. En bij langdurig gebruik kan het medicijn zelfs dementie veroorzaken. Bij bv. een middenrifbreuk (de afsluiting tussen de maag en de slokdarm werkt dan niet meer goed) wordt vaak onnodig omeprazol voorgeschreven. Een osteopaat, chiropractor of manueel therapeut kan de klachten vaak ook goed verhelpen. Maar wist U dat de klachten van maagzuur veelal wijzen op een tekort aan maagzuur? De symptomen zijn vrijwel identiek. Daarom geef ik de patiënten met maagzuurklachten een test mee waarmee we dan weten of er een teveel of een te weinig aan maagzuur wordt geproduceerd. En dan gaan we therapieën inzetten om het weer in evenwicht te krijgen.

Statines. Cholesterolverlagers kunnen veel klachten van het bewegingsapparaat veroorzaken. Al na een paar maanden zie ik fitte mensen al last krijgen van spieren en botten. Niemand denkt dan aan de statines. Cholesterol hebben we heel hard nodig. Het is de brandstof voor ons energiesysteem, voornamelijk voor het hart en de hersenen. Een te hoog cholesterol kan te maken hebben met het nuttigen van teveel koolhydraten en een tekort aan goede vetten. Het aanpassen van de voeding werkt vaak ook al om de cholesterol beter te reguleren. Maar ook worden de cholesterol-waarden steeds naar beneden bijgesteld zodat steeds meer mensen zogenaamd in de “gevaarlijke zone” terecht komen en wordt geadviseerd om statines te gebruiken. Dus het is nog de vraag of het cholesterol wel te hoog is????

Verdovingsmiddelen.(Narcose en lokaal – tandarts) . Na een operatie of een bezoek aan de tandarts waarbij een verdoving geplaatst is, blijkt maar al te vaak dat mensen klachten hebben gekregen nadien. Het verband wordt niet vaak gelegd. Duizelingen, chronisch vermoeid, vaak diarree, wazig zicht, spierkrampen, slikproblemen en soms zelfs hartritme-stoornissen kunnen een gevolg zijn.

NSAID’s -(ibuprofen, Naproxen, Dyclofenac). Niet Steroïde Anti Inflammatoire pijnstillers kunnen maagklachten, artritis, fybromyalgie en reuma veroorzaken. En dat is nu juist zo triest omdat de NSAID’s juist voor dat soort klachten wordt voorgeschreven. Je kan beter water drinken bij maag of hoofdpijn, dat heeft in ieder geval minder bijwerkingen.

Methylfenidaat (o.a. Ritalin en Concerta). Deze medicijnen geven een verandering in de receptoren van de hersenen. Het maakt dat we anders reageren. Omdat we de signalen zo anders ontvangen kunnen er angststoornissen, tics en verwarring ontstaan.

Vaccinaties. Wat we in de praktijk vaak zien is dat er na vaccineren vaak ontstekingsachtige klachten ontstaan. Oorontstekingen, vaak neusverkouden, allergieën, maar ook bv. langdurig doordringend en ontroostbaar huilen (wat op hersenirritatie of vreselijke hoofdpijn kan duiden), stoppen in de ontwikkelingsfasen wanneer we vermoeden dat de vaccinaties een mogelijke veroorzaker is van de huidige klachten en we gaan ze dan ontstoren zoals we dat ook wel noemen, en de klachten verdwijnen.

Herken je klachten/symptomen of vermoedt je dat je misschien klachten hebt naar aanleiding van medicijn gebruik of andere giftige stoffen (werken ermee zoals kappers, automonteurs etc.) maak dan een afspraak. Zorg goed voor jezelf.


Dus: Giftige stoffen je lijf uit met Homeopathie.

          Ja, het kan!  Er is een oplossing!