logoGCNA
================================================== ================================================== -->

Even voorstellen

Ik ben Regina Nijenhuis, geboren in 1960.


Op de HAVO had ik Nederlands, Engels, Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde in mijn pakket, zoals dat toen heette. Die vakken bleken mij later goed van pas te komen. Na de Havo ben ik gaan werken omdat ik nog geen idee had wat ik wilde gaan doen. Wel was er, mede door mijn ouders, belangstelling voor spiritualiteit, reïncarnatie en de alternatieve geneeskunde. Als we chronisch iets hadden dan gingen we gemakkelijk de grens over naar een Heilpractiker in Duitsland. Een paracetamol heb ik amper geslikt en heb 1x antibiotica gehad voor een blaasontsteking.

Samen met mijn man kwamen we in Amsterdam (1981) terecht en gingen werken bij het gevangeniswezen. Ik als telefoniste, administratief medewerkster en receptioniste aan de balie waar het bezoek voor de gedetineerden zich moesten melden.

Na de geboorte van mijn zoon (1983) ben ik in 1984 begonnen met de studie tot Klassiek Homeopaat. Mijn interesse was gewekt na een lezing en daarop volgend een EHBO cursus met homeopathie. Daarnaast bleef ik werken bij de Penitentiaire Inrichtingen Over-Amstel. In 1986 werden we wederom verblijd met de geboorte van onze 2e zoon.

In 1991 behaalde ik dan eindelijk mijn diploma voor Klassiek Homeopaat. Toen ben ik ook mijn eigen praktijk begonnen. Volgens de principes van de homeopathie zie ik de mens als een geheel, bestaande uit een lichaam maar ook met emoties, gevoelens en een denkend vermogen. Tot en met vandaag begrijp ik niet dat de reguliere geneeskunde de mens blijft opdelen in stukjes. In de opleidingen die ik ook verder nog gevolgd heb komen juist steeds weer die verbindingen aan de orde. Alles werkt met elkaar en op elkaar in.

In 1996 en 1997 de opleidingen Neuro Emotionele Integratie (NEI) en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) met goed gevolg afgesloten.

In 2001 heb ik de Bicom aangeschaft. Een prachtig apparaat dat werkt met frequenties en trillingen. Goed passend bij de therapieën die ik al in mijn pakket had. De natuurkunde van school kwam van pas om dat te begrijpen. De Bicom is een apparaat met 400 programma’s die voor allerlei klachten kunnen worden ingezet. Voor meer info, LEES VERDER.

In 2005 nog de opleiding voor Kindertolk/Fluisterkind gevolgd.

Daarnaast elk jaar nascholing gevolgd. Dit is een eis van de beroepsverenigingen. Vooral de laatste jaren over hoe de verschillende voedingsstoffen hun functie hebben in ons lichaam en voor welke processen ze nodig zijn is een passie erbij. Vandaar dat ik pure voeding ook heel belangrijk vind en zo veel als mogelijk biologisch. Ik ga voor voeding en niet voor vulling. Het blijkt dat er in de gewone supermarkt maar 4% pure voeding aanwezig is. De rest is veelal met toevoegingen als concerveermiddelen, , smaakversterkers, zoetmiddelen en allerlei andere E nummers.

Eten met allerlei chemische toevoegingen beschadigd de darmen. En als de darmen beschadigd zijn kunnen ze stoffen doorlaten wat niet de bedoeling is. We noemen dat Leaky gut, of te wel de lekkende darm. Dit veroorzaakt onnoemlijk veel klachten. Dus het is heel belangrijk om die weer te helen.

s