CEASE-ALMERE IS EEN ONDERDEEL VAN
LogoCease       gcna logo       LogoCease

..CEASE THERAPIE..CEASE Therapie staat voor: Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression.

De CEASE therapie is ontwikkeld door Dr. Tinus Smits, homeopatisch arts. De therapie is hoofdzakelijk gebaseerd op de homeopatische behandelingswijze. Hij gebruikt de term isotherapie, wat een vorm is van homeopathie, om de verschillende oorzakelijke factoren van autisme te ontstoren. Door middel van de combinatie van isotherapie en orthomoleculaire supplementen en eventueel aangevuld met de klassieke manier van behandeling in de homeopathie, is het mogelijk om autisme met succes te behandelen.

De methode kan met succes toegepast worden in bijna alle gevallen met die restrictie dat de ouders correcte en eerlijke informatie geven over de mogelijke oorzaken die van invloed kunnen zijn geweest op het ontstaan van het autisme. Ouders krijgen een lijst met mogelijkheden die is ontstaan naar aanleiding van de behandeling van meer dan 300 autisten en andere gedragsgestoorde kinderen.

Het doel van de behandeling is om oorzakelijke factoren te ontstoren of te wel het kind te bevrijden van alle belastingen die het met zich mee draagt zodat het kind weer naar zijn toestand van gezondheid kan terugkomen.

Want wat is er voornamelijk aan vooraf gegaan voordat een kind ziek wordt?

Het organisme wordt blootgesteld aan vele vormen van STRESS.

1. Vóór de zwangerschap door ziektes en medicijn gebruik of (tropen)vaccinaties van de  toekomstige ouder ( een erfelijke component);

2. Tijdens de zwangerschap door tandheelkundige behandeling, een bacteriële of virale  infectie, stress op het werk, verdriet van de a.s. moeder, medicijngebruik (rennies,  paracetamol, antibiotica, weeënremmer, e.a.);

3. Door vroeggeboorte of moeilijke bevalling; toediening van medicatie tijdens de bevalling ( weeenremmers, pijnstillers, slaapmiddelen, narcose, e.a.);

4. En vanaf 2 maanden oud worden kinderen een groeiend aantal vaccinaties gegeven. Te weten DaKTP/ HIB/Pneu/HEP.B op de leeftijd van 2, 3, 4 en 11 maanden en met 14 maanden de BMR/MenC. Dat zijn dus (4 x 7 ziektes) + 2 ziektes = 28 + 2 = 30 in-entingen en daarbij ook  nog de toevoegingen van de hulpstoffen. Veel lichamelijke klachten en veranderingen in het gedrag of de ontwikkeling van het  kind ontstaan tijdens deze eerste vaccinatie periode.

5. Het behandelen van die ontstane klachten wordt bestreden met antibiotica en andere medicatie (paracetamol, neusspray, pufjes, hormoonzalven etc.), evenals medische ingrepen ( narcose) in verband met het verwijderen van de neus/keelamandelen of  het plaatsen van buisjes in de oren, werken mee aan een opstapeling van stress.

6. Ook via de voeding komen stoffen binnen die toxisch werken of kunnen gaan werken zoals o.a. te veel suikers; transvetten!; conserveringsmiddelen; aspartaam (E951); kleur-, geur- en smaakstoffen (de bekendste E621!). (vrij veel E-nummers zijn giftig  al staat er vermeld dat ze goedgekeurd zijn. Zie het boekje: Wat zit er in uw eten?

7. En de milieu-invloeden met softplastics en zware metalen (kwik, lood etc.) mogen  we ook niet vergeten.

8. En denk ook nog maar aan allerlei crèmes en olie producten (op basis van aardolie)  waar we de kinderen mee in strijken maar die vol zitten met chemische stoffen zoals  parabenen, sodium lauryl sulphate of genetisch gemodificeerde ingrediënten.


Er wordt constant een aanslag gepleegd op het immuunsysteem door ontelbare chemische stoffen. Vervuiling van het interne milieu (ons lichaam) is de oorzaak van vele ziekten. Dan is het niet vreemd dat we ziek worden. Het spreekwoordelijke vat loopt over. Eigenlijk tekent dit proces zich af bij vele mensen in de vorm van lichamelijke aandoeningen van “je niet lekker voelen” tot aan chronische vermoeidheid en ernstige lichamelijke ziekten.

Door deze opstapeling van stress die het lichaam niet meer kan verwerken doordat organen steeds slechter gaan werken komt de vervuiling uiteindelijk toch door de “bloed-hersen-barrière” in de hersenschors, waardoor de grote hersenen overprikkeld raken en als het ware ‘op slot’ of in een soort ‘stand-by’ –functie gaan. En dan ontstaat autisme. De ontwikkeling van het kind stagneert of komt tot stilstand.