logoGCNA
================================================== ================================================== -->

ALGEMENE INFORMATIE.

Klachten, symptomen en ziekten belemmeren een mens vaak om te functioneren zoals hij/zij graag zou willen. Het ontneemt iemand in meer of mindere mate 't plezier van leven. Het Gezondheid Centrum Natuurlijk Anders biedt verschillende behandelwijzen aan om samen met jou uitgebreid naar de aanwezige klachten/symptomen te kijken. Om daarna in overleg datgene in te zetten wat je het meeste aanspreekt. Wij gaan geen ziekte "bestrijden", maar we nemen aan dat klachten iets willen uitdrukken. Klachten kunnen het gevolg zijn van iets wat we ons nog niet bewust zijn. Zij helpen ons om te gaan onderzoeken wat de mogelijke oorzaak ervan is.

De kijk op de mens in zijn functioneren is vanuit de holistische filosofie. Als je het wezen mens bekijkt dan heeft hij een lichaam, hij heeft emoties en hij kan denken. Deze 3 niveaus staan constant met elkaar in verbinding en wisselen informatie met elkaar uit.

De wetenschap geeft ons hierover ook steeds meer kennis.

Een voorbeeld. Zo weten we nu een aantal jaren dat de hersenen en de darmen een nauwe connectie met elkaar onderhouden. Er gaan meer zenuwen van de darmen naar de hersenen dan andersom. Zo blijkt het functioneren van de darmen heel veel invloed op de hersenwerking tehebben en daardoor weer op ons gevoel en emoties. Zo blijkt bij depressie de oorzaak vaak in de darmen te liggen. Psychiaters denken nog steeds dat serotonine alleen in de hersenen wordt aangemaakt maar uit onderzoek blijkt dat 80% van de serotonine in de darmen aangemaakt wordt. Psychiaters geven de mensen dan medicijnen maar als ze zouden weten dat ze ook naar de darmwerking moeten kijken en die weer helpen om op orde te krijgen zou dat veel ellende besparen.

In de praktijk gaan wij dus uit van dit mensbeeld.

Als eerste kijken we naar het LICHAAM want het lichaam geeft ons informatie door middel van symptomen dat het uit balans is. Wij gaan kijken welke voeding er gegeten wordt want vele stoffen zijn nodig als bouwstenen voor het functioneren van elke cel. En we hebben er miljoenen dus we hebben wat nodig toch? Tekorten van voedingsstoffen gaan we dus aanvullen. Het lichaam kan dan aan het werk om te repareren van dat wat niet meer goed werkte of functies beter te laten verlopen.

In EMOTIES en GEVOELENS zijn we ook erg geïnteresseerd. Het kan dus vanuit verstoringen in het lichaam komen dat we ons ‘niet happy voelen’ maar we kunnen ons ook ‘niet happy voelen’ door andere omstandigheden, bv. een overlijden van iemand, ontslagen worden, financiële problemen, bedreigd/ gepest worden, wat zich weer kan uiten in angsten en/of dwangmatigheden, stress, je niet begrepen voelen, stemmingswisselingen, rusteloosheid, hyperactief gedrag, boosheid, onzekerheid etc.

Dan hebben we nog ons DENKEN. Ook dat kan ons vaak in de weg zitten. We blijven vaak maar in kringetjes rond denken en/of piekeren. We hebben het vaak over positief denken. Maar als je in een vervelende situatie zit is het heel moeilijk om dan positief te gaan denken. Maar de negatieve gedachten hebben ook invloed op ons systeem. Alle cellen krijgen via het zenuwstelsel informatie en reageren daarop.